Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen aan De Koning HR. Klik op de vraag voor het antwoord.

vragen


antwoorden

Wie zijn de HR professionals van De Koning HR?
De HR professionals met wie De Koning HR samenwerkt hebben allemaal hun sporen verdient in het HR vak. Zij hebben al voor meerdere bedrijven gewerkt en met verschillende aspecten van HR te maken gehad. Ook hebben zij er voor gekozen om zelfstandig te zijn. Zo hebben zij de mogelijkheid om de meerder bedrijven tegelijkertijd te ondersteunen.
naar boven

Wat is een ZZP'er?
Een ZZP’er staat voor een Zelfstandige Zonder Personeel. ZZP’ers hebben ruime ervaring in hun vakgebied, werken zelfstandig en als bedrijf kun je ZZP’er inhuren voor kortere of langere opdrachten. Als opdrachtgever ben je in dat geval geen werkgever. De ZZP’er voert het werk naar eigen inzicht uit, uiteraard zal er veel overleg zijn over de opdracht en wat het gewenste resultaat moet zijn. Met een ZZP’er wordt een opdrachtovereenkomst gesloten en hij of zij krijgt stuurt alleen een factuur voor de gewerkte uren, of wanneer een opdracht is afgerond.
naar boven

Hoe werkt een abonnement?
Met een abonnement reserveer je feitelijk een HR professional voor één of meerdere dagdelen in een bepaalde periode. Totdat de opdracht is afgerond. Of de HR professional altijd bij je op kantoor komt, kun je zelf afspreken.
naar boven

Is de VAR nog geldig?
Werken met een VAR is niet meer mogelijk! In 2016 is de wet- en regelgeving voor de VAR veranderd. Deze is vervangen door de wet DBA.

Werken met een algemene modelovereenkomst, voorbeeldovereenkomst of individuele overeenkomst

U kunt werken met een algemene modelovereenkomst, een voorbeeldovereenkomst of een individuele overeenkomst. Het werk dat u doet, moet dan volgens de overeenkomst worden uitgevoerd. Uw opdrachtgever hoeft dan geen loonheffingen in te houden en te betalen.

Tip voor opdrachtgevers
Controleer of Opdracht overeenkomt met de realiteit! 
naar boven

Een ZZP'er of iemand op de payroll?
Heb je iemand voor een lange periode nodig en zou je iemand eventueel na verloop van tijd aan willen nemen? Geen probleem, De Koning HR zoekt dan een HR professional die niet als zelfstandige werkt. Door de samenwerking met De Koning uitzendbureau is het mogelijk daarbij volledige flexibiliteit te behouden.
naar boven

Ik wil iemand indienst nemen, kan dat?
De Koning HR kan ondersteunen bij de werving & selectie. Wij verzorgen het hele traject, jij kunt iemand dan zelf rechtstreeks een arbeidsovereenkomst aan bieden. Daarvoor betaal je een fee aan De Koning HR
naar boven

Buiten kantooruren kun je ons bereiken door een e-mail te sturen of het contactformulier in te vullen. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, zodoende kunnen wij je het best van dienst zijn.

* Verplichte velden