Beloningssysteem

Je boekt met je bedrijf de beste resultaten wanneer je personeel tevreden is.

Hoe ga je dat realiseren? Het salaris is een belangrijk onderdeel van het beloningssysteem, het personeel ziet daar vaak een stuk waardering in terug. Hoe zorg je ervoor dat je een marktconform salaris betaald en dat je niet te veel maar juist ook weer niet te weinig betaald? Let wel het salaris is niet heilig! Niet te onderschatten zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden en bijvoorbeeld een prettige werksfeer, leuke functie en doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Ben je niet gebonden aan een cao dan ben je toch nog steeds verplicht om een aantal zaken in de arbeidsvoorwaarden op te nemen. Vakantiedagen, vakantiegeld, en de arbeidsduur, maar ook wel/geen auto van de zaak of reiskostenvergoeding, opleidingen, etc. Leg alles vast in een arbeidsvoorwaardenreglement, dan is het voor iedereen duidelijk.  Het salaris kun je op gevoel bepalen, maar je kunt daarvoor ook een functiewaarderingsysteem voor opzetten.

Periodieken

Op basis waarvan ga je een periodiek toekennen? Automatische toekenning na bijvoorbeeld een jaar in dienst of moet een werknemer voldoen aan een aantal eisen om aanspraak te maken op een periodiek?

Variabele beloning

Je kunt werknemers extra stimuleren door een variabel beloningssysteem op te zetten. Worden de doelstellingen gerealiseerd dan kun je naast het salaris een bonus uitbetalen. Maar met welke methode zorg je ervoor dat jouw personeel het beste beentje voorzet? Veel vast en weinig variabel, alleen de einddoelstelling of bijvoorbeeld ook deeldoelstellingen? 

Advies op maat

Bij het beloningssysteem zijn veel zaken van belang en daarom is het goed om er over na te denken. Weet je niet waar je moet beginnen of vind je het prettig met een professional te sparren? De Koning HR kan je hierbij goed helpen!

OPDRACHT AANMELDEN CONTACT OPNEMEN