Functiewaardering

Werknemers vinden die bij je organisatie passen is erg belangrijk. Maar hoe bind je het gevonden personeel zo lang mogelijk aan je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je met jouw werknemers de gestelde doelstellingen gaat realiseren? Het is van belang na te denken over functiewaardering, beloningssysteem, de ontwikkeling van het personeel en bijvoorbeeld de doorstroom naar andere functies binnen het bedrijf.

Belang van functiewaardering

Door de verschillende functies binnen een organisatie in te delen in een rangorde is het mogelijk een helder beloningssysteem op te zetten. Om dit te realiseren dienen de functies eerst te worden beschreven. Aan de hand van de omschrijving wordt er een indeling gemaakt door punten toe te kennen aan een aantal aspecten: benodigde kennis / opleiding, zijn er interne en/of externe contacten, wordt er leiding gegeven, wat zijn de verantwoordelijkheden, welke mate van zelfstandigheid heeft de functie.

Totaal verschillende functies kunnen zo toch met elkaar vergeleken worden en in een bepaalde functiegroep worden ingedeeld. Op basis van de functie en relevante werkervaring kan zo de juiste loonschaal worden toegepast.

Het klinkt heel ingewikkeld, echter afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf kun je bepalen hoe je een en ander wilt gaan inrichten.

Wil je meer weten over hoe je functiewaardering kunt oppakken of wil je een tijdelijke HR-professional inhuren? Neem dan contact met De Koning HR. 

OPDRACHT AANMELDEN CONTACT OPNEMEN